Składniki:
6 jajek
Puszka tuńczyka z sosie własnym
Łyżka majonezu
2 łyżeczki suszonej pietruszki
Sól
Pieprz
Pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Dobrze jest do wody dodać sól, wtedy nawet gdy jajka popękają, do ich zawartość nie wypłynie ze skorupek. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko. Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.
dla mnie to pyszna propozycja.
OdpowiedzUsuńTo prawda z jajkami można wydziwiać co i rusz inne farsze.A te co podałas też muszą być smaczne i ślicznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuń