W sercu wiosna, na termometrze mróz, a za oknem słońce. Mała I mówi, że chętnie zjadłaby loda. Odpowiadam odruchowo, że nie, ale po chwili wahania myślę sobie, że niby dlaczego nie... Czemu nie można zjeść w domu loda, nawet gdy na podwórku jest zimno. Przecież w domu jest ciepło... Po szybkim przeglądzie kuchni wiedziałam już nawet z czego te lody zrobimy. Tak oto w marcowy poranek, w koperkowej kuchni, powstały Lody z płatkami owsianymi.
Składniki:
1 dojrzałe mango
1 banan
3 łyżki płatków owsianych
1 szklanka soku 100% Hortex Jabłko Gruszka z delikatnym miąższem
Wykonanie:
Do wysokiego naczynia wlewamy sok, wsypujemy pałatki i odstawiamy na kwadrans. W tym czasie obieramy owoce i kroimy je w kostkę. Dorzucamy mango i banana do naczynia z sokiem i płatkami i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie przelewamy do pojemniczków na lody, wkładamy patyczki i całość wstawiamy do zamrażarki.
Super przepis :)
OdpowiedzUsuń