Składniki:
Sól, pieprz i cukier do smaku
200g gęstego jogurtu naturalnego
200g długoziarnistego ryżu
Pęczek koperku
Wykonanie:
Pomidory, po sparzeniu wrzątkiem, obieramy ze skórki i
kroimy w kostkę. Pomidory wrzucamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez
pół godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy garnek z palnika i jak
nieco przestygną, to miksujemy je na gładką masę za pomocą blendera.
W międzyczasie ryż gotujemy na sypko zgodnie z instrukcją
dołączoną do opakowania.
W oddzielnym garnku podgrzewamy bulion, a jak się zagotuje,
to dodajemy zmiksowane pomidory, całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy przez 5 minut, zdejmujemy garnek z palnika, doprawiamy do smaku solą,
pieprzem i odrobiną cukru.
Mieszamy z gęstym jogurtem naturalnym (jogurt powinien być w
temperaturze pokojowej).
Gorącą zupę podajemy z ryżem i posiekanym koperkiem.
Przepis zgłaszam do akcji kulinarnej „Kuchnia 24/7”, która
ma pokazać jak wygląda dzień na widelcu blogera.
Drugi posiłek to pyszna zupa.
smaczne
OdpowiedzUsuńoj ja też dziś taką pichcę ! <3 z pomidorkami i bazylią
OdpowiedzUsuńi taką zupkę lubię najbardziej - że świezych pomidorków!
OdpowiedzUsuńśmietana Ci się zważyła. Powinnaś ją zahartować.
OdpowiedzUsuńoj przepraszam nie doczytałam, to jogurt
OdpowiedzUsuń