Składniki:
500g homogenizowanego serka waniliowego
200g śmietany kremówki (30%)
60g żelatyny fix deserowej
150ml + 400ml wody
350g malin
Galaretka malinowa (taka na ½ l wody)
21 okrągłych biszkoptów
Wykonanie:
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie (50ml zimnej wody +
100ml wrzątku)
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę za pomocą
miksera. Dodajemy do serka homogenizowanego i chwilę razem ubijamy. Na koniec
dodajemy przestudzoną żelatynę i całość dokładnie mieszamy.
Dno tortownicy o średnicy ok. 22 cm wykładamy okrągłymi
biszkoptami. Na biszkoptach wykładamy serkową masę. Wstawiamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i zostawiamy do
ostygnięcia.
Na zastygniętym spodzie układamy maliny, zalewamy tężejącą
galaretką i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Niedługo sezon na maliny się skończy, ale udało Ci się jeszcze złapać go trochę ;) Pyszny deser przygotowałaś.
OdpowiedzUsuńoj bardzo mi sie ten przepis podoba....tyle ze musze teraz chudnac przed maratonem.....a zdjecia jak ze stock'a:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam serniki na zimno;) a z malinami to już w ogóle pyszności!
OdpowiedzUsuńDziękuję za udostępnienie przepisu, smakowało całej rodzinie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udostępnienie przepisu, smakowało całej rodzinie :)
OdpowiedzUsuń