sobota, 23 marca 2013

Naleśniki z pieczarkami

Mała „I” naleśniki zjada właściwie tylko na słodko. Czasem spróbuje z wytrawnym farszem, ale i tak zawsze kończy się tak, że prosi o naleśnik z dżemem. Za to ja i mój Koperkowy mąż najbardziej lubimy Naleśniki z pieczarkami.



Składniki:
Naleśniki (polecam ten przepis
500g pieczarek
2 cebule
Pęczek natki pietruszki
Sól
Pieprz
Olej do smażenia.

Wykonanie:
Cebulę i pieczarki obieramy. Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Jak cebula już się zeszkli, dosypujemy drobniutko posiekane pieczarki. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Smażymy do momentu aż pieczarki odparują. Dodajemy wtedy drobno posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Usmażone wcześniej naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w rulon. Podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju i podajemy na gorąco.


1 komentarz:

  1. Jak ja uwielbiam naleśniki takie z serem.
    Wiesz ja jeszcze dodaję ser żółty starty, normalnie pychotka :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...