Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 jajka
Sól i pieprz do smaku
Ciemny chleb pełnoziarnisty
Rzeżucha
Sok z cytryny
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo w
osolonej wodzie. W tym czasie awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i sam miąższ
rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny (dzięki temu pozostanie
zielony, nie będzie czerniał). Do awokado dodajemy ugotowane, obrane jajka
pokrojone w kosteczkę, całość mieszamy rozgniatając widelcem i doprawiamy do
smaku solą i pieprzem.
Pastą smarujemy kromki ciemnego
chleba i żeby było ciekawiej możemy z nich powycinać dowolne kształty za pomocą
foremek do wykrawania ciasteczek. Na wierzchu każdej kanapeczki z pastą
kładziemy trochę rzeżuchy i gotowe :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz