środa, 4 września 2013

Roladki z tortilli

Imprezowe przekąski mogą być bardzo proste i niezwykle wymyśle, podane na zimno lub na ciepło, ale wszystkie powinny być smaczne i dać się łatwo zjeść. Fajnym pomysłem na imprezy są zawijaski zrobione z placków tortilli. Zimne przekąski, które łatwo się robi, a wyglądają bardzo ciekawie. Można też zaszaleć ze składnikami i połączeniem smaków. U mnie Roladki z tortilli w dwóch wariantach- z wędzonym łososiem i z hiszpańską szynką.




Składniki:
4 placki tortilli o średnicy ok. 25 cm (u mnie pełnoziarnista)
200g serka śmietankowego
200g wędzonego łososia
100g suszonej szynki  Serrano
1 opakowanie Party DIP czosnkowy Prymat
100g majonezu
50g gęstego jogurtu naturalnego

Wykonanie:
Zaczynamy od przygotowania dipu. Zawartość opakowania wsypujemy do miseczki, dodajemy majonez i jogurt. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 5 minut.
Na każdym z placków tortilli rozsmarowujemy cienką warstwę serka śmietankowego, a następnie trochę dipu czosnkowego (mniej więcej 2 łyżki na placek).
Na dwóch plackach układamy plasterki wędzonego łososia, a na dwóch pozostałych cieniutkie plasterki szynki.
Każdy z placków zawijamy w ciasny rulonik i odkładamy na pół godziny do lodówki.
Następnie każdy z ruloników kroimy na plastry grubości ok. 1 cm.

Tak powstałe roladki układamy na talerzach i podajemy z resztą Party Dipu czosnkowego Prymat.

1 komentarz:

  1. fajnie podane - fajna miseczka i fajna przekąska ! :)
    Zapraszam do udziału w konkursie - http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/09/imprezowy-konkurs.html

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...