Wykonanie:
½ szklanki mleka
25g masła
2 łyżki kakao
2 łyżki miodu
1 i ½ szklanki musli z suszonymi owocami i orzechami
Ok. 3 łyżki wiórków kokosowych
Wykonanie:
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy masło, kakao i miód. Całość
podgrzewamy ciągle mieszając. Jak masło całkowicie się rozpuści zdejmujemy
rondelek z ognia i mieszając dosypujemy musli. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka,
możemy dodać ciut więcej płatków.
Z ciepłej masy formujemy nieduże kuleczki, które obtaczamy w
wiórkach kokosowych.
Z przepisu wychodzi mi ok. 20 sztuk. Najlepiej zjeść je od razu, ale jak zostaną, to możemy przez kilka dni przechowywać je w lodówce.
Wyglądają bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńA jak określić datę do spożycia?
OdpowiedzUsuńCiężko mi powiedzieć, jak precyzyjnie określić termin przydatności do spożycia, ale spokojnie przez kilka dni mogą poleżeć w lodówce, chociaż jak większość domowych słodkości- najsmaczniejsze są niedługo po zrobieniu.
Usuń