Składniki:
Świeży, dojrzały ananas
1 szklanka płatków kukurydzianych (Corn Flakes klasyczne Lubella)
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 jajko
1 łyżka mleka kokosowego
Olej kokosowy
Wykonanie:
Ananasa obieramy ze skórki, kroimy na plastry, następnie na kawałki i wykrajamy zdrewniały środek. Płatki kruszymy, można zrobić to w moździerzu, albo za pomocą wałka. Płatki nie muszą być pokruszone na pył, mogą zostać większe kawałki. Pokruszone płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy mleko kokosowe i roztrzepujemy widelcem.
W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy.
Kawałki ananasa panierujemy w płatkach z kokosem, potem w jajku i ponownie w płatkach, a następnie smażymy na dobrze rozgrzanym oleju kokosowym. Dosłownie kilka chwil z każdej strony. Wykładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu i od razu podajemy.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz