środa, 11 lutego 2015

Grillowane kanapki z indykiem

Wieczór z dobrym filmem i jeszcze lepszym jedzeniem? To nic skomplikowanego. Wystarczy kupić jeden z sosów Patak's, żeby otrzymać seans filmowy w prezencie- po szczegóły zapraszam na www.pataks.pl Jak już mamy wybrany film, to trzeba zrobić coś pysznego do jedzenia, tu znowu przyda się kupiony wcześniej sos. Dzięki niemu, dosłownie w kilka chwil, przygotujemy Grillowane kanapki z indykiem, które idealnie sprawdzą się w roli filmowej przekąski.



Składniki:
4 prostokątne bułki z ziarnami
250g piersi z indyka
350g sosu Pataka's Korma
Czerwona papryka
4 małe kulki mozzarelli
100g roszponki
łyżka oleju
ostra papryka w proszku

Wykonanie:
Indyka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, doprawiając niewielką ilością ostrej papryki. Jak mięso będzie ścięte z każdej strony, dodajemy sos Pataka's Korma, mieszamy i całość dusimy na średnim ogniu przez ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie przygotowujemy resztę składników.
Roszponkę myjemy i osuszamy. Papryką myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę na podłużne paski. Mozzarellę kroimy na plasterki. Bułki przekrajamy na pół.
Spód bułki smarujemy sosem z patelni, układamy kawałki indyka, mozzarellę, paprykę i roszponkę. Górę bułki również smarujemy sosem i przykrywamy nią kanapkę.
Kanapkę umieszczamy w rozgrzanym grillu elektrycznym, zamykamy go, mocno dociskając i grillujemy przez kilka minut.
Kanapki najlepiej smakują na ciepło.




zBLOGowani.pl

1 komentarz:

  1. Kanapeczki prezentują się bardzo atrakcyjnie i na pewno sprawdzę czy tak samo smakują, chociaż jestem pewny, że są wyborne.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...