niedziela, 9 lutego 2014

Koktajl z kiwi

Owocowe koktajle ostatnio coraz częściej goszczą w koperkowej kuchni. Próbujemy najróżniejszych kombinacji smakowych i chętnie wykorzystujemy mleko roślinne. Połączenie kiwi z bananem i mlekiem migdałowym to był strzał w dziesiątkę! Dlatego chętnie podzielę się z Wami przepisem na Koktajl z kiwi.




Składniki:
½ banana
2 dojrzałe kiwi
½ szklanki mleka migdałowego
Ewentualnie odrobina miodu

Wykonanie:
Banana obieramy i kroimy na plasterki, a następnie wkładamy do zamrażalnika na ok. 40 minut (można oczywiście zamrozić go wcześniej i wyjąć z zamrażalnika jakiś kwadrans przed przygotowaniem koktajlu).
Kiwi po obraniu kroimy na plasterki.
Do dzbanka blendera wrzucamy banana i kiwi, zalewamy mlekiem migdałowym i całość miksujemy. Jeżeli owoce były mało słodkie, koktajl możemy dosłodzić do smaku miodem, ale nie jest to konieczne.


3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...