Składniki:
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka ananasa
1 słoik selera konserwowego
150g szynki konserwowej
3 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu
naturalnego
½ łyżeczki mieszanki przypraw
curry
Wykonanie:
Odsączoną kukurydzę wrzucamy do
miski. Dodajemy odsączonego selera. Ananasa po odsączeniu kroimy w kostkę i
również dodajemy do miski. Możemy oczywiście użyć świeżego ananasa, z konserwowym
jest jednak szybciej. Szynkę kroimy w dość drobną kostkę i dorzucamy do reszty
składników w misce.
Majonez mieszamy z jogurtem i
doprawiamy curry. Sos wlewamy do miski i całość dokładnie mieszamy.
Taką sałatkę zawsze robiła moja siostra, gdy tylko mówiłam , że wpadnę na coś dobrego:)
OdpowiedzUsuń