Składniki:
500g mielonego mięsa wołowego
3 łyżki wody
1 ząbek czosnku
Sól i pieprz
Żółty ser
Sałata
Ketchup
Wykonanie:
Do mięsa dodajemy wodę, czosnek
przeciśnięty przez praskę, trochę soli i pieprzu. Mieszamy bardzo dokładnie. Odrywamy maleńki kawałek i smażymy na patelni grillowej, żeby spróbować, czy mięso jest odpowiednio doprawione. Następnie formujemy 4
okrągłe kotlety, które smażymy na rozgrzanej patelni grillowej, do momentu aż
zarumienią się z obu stron. Patelnię przed smażeniem można posmarować odrobiną oleju.
Bułki przekrajamy na pół. Dolną
część smarujemy ketchupem, kładziemy kotleta, przykrywamy plasterkiem sera,
sałatą i górną częścią bułki.
Ewcia domowe hamburgery są najlepsze na świecie :)) a te Twoje rumiane bułeczki do hamburgerów :)) nigdy się na nie nie mogę napatrzeć- śliczne!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Dziękuję bardzo, a do tych bułeczek to i ja mam słabość :)
Usuńjeśli hamburgery, to tylko domowe :) często robię podobne podczas grillowania :) http://www.zgrilla.pl/burger-z-grillowana-wolowina/ pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBułki wyglądają super :) domowe to jest to :) cały Hamburger robi wrażenie :) masz może pomysł na jakiś sos do hamburgerów? :) wszędzie tylko ten ketchup i musztarda ;) może by to zmienić :)
OdpowiedzUsuń