wtorek, 3 marca 2015

Koktajl z kiwi i mango

Wprawdzie w lesie leży jeszcze trochę śniegu, a jeziora dalej są skute lodem, ale w powietrzu czuć już wiosnę! Sanki są już schowane na samym dnie piwnicy, a w ruch poszła hulajnoga i rower. Może by tak wprowadzić też odrobinę wiosny do kuchni? Zacząć dzień pysznym, energetycznym koktajlem owocowym. Brzmi zachęcająco? Zdecydowanie tak! Koktajl z kiwi i mango.




Składniki:
2 dojrzałe kiwi
1 dojrzałe mango
1 szklanka mleka migdałowego

Wykonanie:
Owoce dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Z mango oczywiście usuwamy pestkę. Owoce wrzucamy do kielicha blendera, dolewamy mleko migdałowe i całość miksujemy do momentu aż powstanie gładki, jednolity koktajl. Żeby był bardziej pożywny możemy do niego dodać jeszcze troszkę posiekanych migdałów.
Mleko migdałowe można dość łatwo zrobić samodzielnie - przepis na mleko migdałowe.



Wiosenny detoks

3 komentarze:

  1. Mango i kiwi super połączenie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. łyk słodyczy i witamin! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musi smakować wspaniale. I to mleko migdałowe...mmmmmniam
    Pozdrawiam

    Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...