Składniki:
150g suszonych pomidorów z oleju z ziołami
50g orzechów nerkowca
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju z ziołami
100g zielonych oliwek
500g makaronu
Parmezan lub inny twardy ser
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pomidory, obrany czosnek i orzechy uprażone na suchej
patelni wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy trochę oleju i całość miksujemy na
gładką, jednolitą masę. Dodajemy tyle oleju, żeby masa nie była zbyt sucha.
Oliwki kroimy w plasterki.
Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z pastą pomidorową i
oliwkami.
Nakładamy na talerze i posypujemy startym serem.
na pewno wkrótce skusze się na taką wersję makaronu. Uwielbiam pesto i ostatnio sporo z nim experymentuję:)
OdpowiedzUsuńszybki i na pewno smaaaaaczny obiadek przygotowałaś:)
Lubię takie dania
OdpowiedzUsuńmmmm brzmi pysznie :D pesto jest swietnym dodatkiem do makaronu :D
OdpowiedzUsuń