Składniki:
300g makaronu conchiglioni (duże muszle)
300g liści szpinaku
250g sera ricotta
Jajko
3 łyżki siekanych, prażonych orzechów ziemnych
Sól
Pieprz
Oliwa
Wykonanie:
Umyty i osuszony szpinak siekamy niezbyt drobno, podsmażamy
na patelni wysmarowanej niewielką ilością oliwy, dodajemy roztrzepane jajko,
doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy kilka minut na niewielkim ogniu,
cały czas mieszając. Dodajemy orzechy i ser ricotta, mieszamy i zdejmujemy
patelnię z ognia.
Makaron gotujemy na półtwardo wg wskazówek na opakowaniu
(gotujemy w dużym garnku, z dużą ilością wody, żeby makaron nie posklejał się).
Odcedzony, ciepły makaron nadziewamy ciepłym farszem i
podajemy.
Ale super ! To by mi smakowało :)
OdpowiedzUsuńNa pewno :) U nas zniknęło ze stołu w mig :-)
OdpowiedzUsuńPysznosci :) Jako nalogowy szpinakozerca wiem, ze bylabym zachwycona smakiem takich muszli!
OdpowiedzUsuń