Składniki:
400g filetu z indyka
1,5 szklanki świeżego groszku
125g mozzarelli
3 łyżki oleju
Łyżka przyprawy do mięsa z gorczycą i kolendrą
Sól ziołowa
Wykonanie:
Mięso kroimy na 3 kotlety. Przyprawę mieszamy z olejem i
powstałą marynatą nacieramy mięso.
Odstawiamy na 2 godziny a następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni
przez 3 minuty. Odwracamy na drugą stronę, posypujemy świeżym groszkiem.
Przykrywamy patelnię i całość dusimy na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut.
Groszek posypujemy odrobiną soli ziołowej i przykrywamy plastrami mozzarelli.
Smażymy pod przykryciem jeszcze ok. 2 minut aż ser zacznie się roztapiać.
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Proste szybkie i pyszne zapewne, apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
PS. Fajny urwis na zdjęciu w nagłówku ;)
Dziękuję i polecam :)
UsuńA co do zdjęcia, to tak moja córeczka wyglądała mniej więcej rok temu :)