sobota, 28 lipca 2012

Pasta kanapkowa z avocado

Jedna z moich ulubionych past kanapkowych. Świeżutki chleb z pobliskiej piekarni posmarowany zieloną pastą i przykryty plastrami pomidora- śniadanie idealne :) Trzeba tylko koniecznie pamiętać o skropieniu avocado sokiem z cytryny, żeby Pasta kanapkowa z avocado jak najdłużej pozostała zielona :-)

Składniki:
Dojrzałe avocado
2 jajka
Łyżka soku z cytryny
Sól
Szczypta chili

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, po schłodzeniu obieramy i kroimy w kostkę.
Z avocado usuwamy pestkę i skórkę, a sam miąższ skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka, i całość dokładnie mieszamy, dodajemy chili i doprawiamy do smaku solą.


3 komentarze:

  1. Lubię pasty do kanapek wszelkiej maści. Ładny mam kolor. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Avocado z jajkiem? Zapowiada się pysznie, tym bardziej, że ja permanentnie poszukuję smacznych przepisów na smarowidła do chleba :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczna pasta, ja muszę obejść się bez jajka ale od czego inspiracje:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...