Składniki:
Pierś z kurczaka
Kilka suszonych pomidorów w oleju
2 plasterki żółtego sera
Wykonanie:
Z piersi robimy dwa kotlety, które należy nieco potłuc za pomocą tłuczka do mięsa. Kładziemy na desce i za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy olejem z zalewy. Na każdym kawałku mięsa kładziemy plaster żółtego sera i kilka pomidorów (zależnie od wielkości, ja kładę po dwa większe). Zawijamy ciasne roladki, które przenosimy do niedużego pojemnika (używam pojemnika do ryżu dołączonego do parowaru). Z wierzchu smarujemy resztą oleju z pomidorów. Gotujemy na parze ok. 20 minut.
W naczynku powstaje pyszny, aromatyczny sos, którym polewam warzywa (ziemniaki i brokuły) również ugotowane na parze w tym samym czasie.
Faszerowałam już kurze piersi suszonymi pomidorami. Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Nie dziwię się, że smakowały!
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę takie zrobić :)
OdpowiedzUsuń