wtorek, 10 kwietnia 2012

Pasta tuńczykowo jajeczna

Kanapki z pastą jajeczną mają wzięcie na każdym śniadaniu ;-) Połączenie jajka ugotowanego na twardo z tuńczykiem z puszki ostatnio bardzo mi odpowiada. A, że po Wielkanocy jajek na twardo nie brakuje, powstała taka oto Pasta tuńczykowo- jajeczna.

Składniki:
Puszka tuńczyka w sosie własnym
3 jajka
Łyżeczka musztardy rosyjskiej
Łyżka majonezu
Sól
Pieprz
Szczypiorek

Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka obieramy i wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy odsączonego tuńczyka, majonez i musztardę i całość miksujemy na gładką, jednolitą pastę. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i grubo mielonym czarnym pieprzem.
Powstałą pastą smarujemy pieczywo i posypujemy posiekanym szczypiorkiem


4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...