Pomysł na szybki obiad? Roladki z
indyka, w których można zawinąć swoje ulubione dodatki. Idealnie do tego nadają
się suszone pomidory, świeże listki szpinaku i kremowy serek- który nada
potrawie wyrazu. I serek i suszone pomidory są na tyle intensywne, że właściwie
nie trzeba już używać przypraw. Roladki z indyka ugotowane na parze są soczyste i
delikatne.
Składniki:
5 kotletów z piersi indyka (ok. 600g)
50g świeżych listków szpinaku
125g serka kremowego Pesto i
Rukola- Arla Apetina
10 suszonych pomidorów w oleju
Wykonanie:
Kotlety z indyka rozbijamy
tłuczkiem do mięsa. Każdy z kotletów smarujemy serkiem z pesto i rukolą. Układamy
umyte i osuszone listki szpinaku i po dwa suszone pomidory. Zawijamy ciasne
roladki. Delikatnie smarujemy je z wierzchu olejem z pomidorów.
Tak przygotowane roladki gotujemy
na parze przez ok. 20 minut.
Roladki znakomicie smakują na
ciepło, można je również pokroić na plasterki i podawać jako zimną przekąskę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz