środa, 29 października 2014

Roladki z indyka

Pomysł na szybki obiad? Roladki z indyka, w których można zawinąć swoje ulubione dodatki. Idealnie do tego nadają się suszone pomidory, świeże listki szpinaku i kremowy serek- który nada potrawie wyrazu. I serek i suszone pomidory są na tyle intensywne, że właściwie nie trzeba już używać przypraw. Roladki z indyka ugotowane na parze są soczyste i delikatne.




Składniki:
5 kotletów z piersi indyka (ok. 600g)
50g świeżych listków szpinaku
125g serka kremowego Pesto i Rukola- Arla Apetina
10 suszonych pomidorów w oleju

Wykonanie:
Kotlety z indyka rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy z kotletów smarujemy serkiem z pesto i rukolą. Układamy umyte i osuszone listki szpinaku i po dwa suszone pomidory. Zawijamy ciasne roladki. Delikatnie smarujemy je z wierzchu olejem z pomidorów.
Tak przygotowane roladki gotujemy na parze przez ok. 20 minut.
Roladki znakomicie smakują na ciepło, można je również pokroić na plasterki i podawać jako zimną przekąskę.



Dania z serkami kremowymi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...