Raclette to jeden z moich
ulubionych pomysłów na przekąskę podczas spotkania ze znajomymi. Przygotowuję
różne składniki i każdy gość dostaje własną tackę, na której sam grilluje
własną kompozycję składników. Ja oczywiście podpowiadam co z czym bym
połączyła, ale to goście decydują co zjedzą. Rozwiązanie idealne- Raclette z
Newellą.
Składniki:
Newella klasyczna
Ser raclette
Ziemniaki
Gruszki
Cytryna
Czerwone winogrona
Suszona żurawina
Orzechy włoskie
Wykonanie:
Zaczynamy od ugotowania ziemniaków
w mundurkach. Ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki. Gruszki po
umyciu, obraniu i usunięciu gniazd nasiennych kroimy wzdłuż na ćwiartki, a
następnie na plasterki, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.
Umyte winogrona przekrajamy na pół
i usuwamy pestki. Ser i Newellę kroimy na plasterki.
Gruszkę, Newellę i ziemniaki
grillujemy na elektrycznym grillu. Następnie już na małych tackach łączymy
składniki wedle własnego uznania i podpiekamy. Moje propozycje:
Tacka nr 1
Ser raclette + newella + ziamniaki
+ winogrona
Tacka nr 2
Ser raclette + newella + winogrona
+ orzechy włoskie
Tacka nr 3
Ser raclette + newella + gruszka +
żurawina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz