Koktajle owocowe to coś co
koperkowa rodzina baaardzo lubi. Koktajle są pyszne, zdrowe, dostarczają całą
masę witamin, a picie takiego gęstego koktajlu przez słomkę, to znakomite
ćwiczenie logopedyczne dla Małej I. Bananowy koktajl z mango.
Składniki:
Pół banana
1 dojrzałe mango
100ml mleka kokosowego
Wykonanie:
Banana kroimy na plasterki i
wkładamy do zamrażalnika na ok. 40 minut. Można oczywiście zamrozić wcześniej i wyjąć z zamrażalnika jakieś 15 minut
przed zrobieniem koktajlu. Ja właśnie tak robię. Zawsze mam w zamrażalniku banany
w plasterkach.
Mano obieramy, usuwamy pestkę i
sam miąższ kroimy w kostkę.
Do wysokiego naczynia wrzucamy
plasterki banana, mango pokrojone w kostkę i dolewamy mleko kokosowe. Miksujemy
za pomocą blendera i podajemy.
Pycha.
OdpowiedzUsuń