Składniki:
1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
3 łodygo selera naciowego
Kawałek pora
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju wielkopolskiego
2 puszki pomidorów krojonych bez skóry
1 szklanka bulionu warzywnego
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny
1 pęczek koperku
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Szczypta chili
Sól
Pieprz
Wykonanie:
Pora i selera kroimy na małe kawałki, a obrany czosnek drobno siekamy. Tak przygotowane składniki podsmażamy w garnku na łyżce oleju. Dosypujemy przyprawy, dokładnie mieszamy i dodajemy pomidory i bulion. Całość gotujemy przez 15 minut, następnie miksujemy za pomocą blendera. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Awokado obieramy, kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Koperek drobno siekamy.
Zupę podajemy z ugotowaną wcześniej komosą ryżową, awokado i koperkiem.
#OlejKonwenanse #OlejWielkopolski
www.olejkonwenanse.pl
Pomidorówki z avokado jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńWarto spróbować takiego połączenia :)
Usuń