Śniadanie na słodko to zdecydowanie coś co koperkowa rodzina lubi. Może nie codziennie, ale miło jest od czasu do czasu osłodzić sobie poranek. Szczególnie jesienią, kiedy słońca jakby mniej, a energię na cały dzień trzeba skądś czerpać. Jogurt naturalny jest produktem który zawsze mamy w lodówce. Pomysłów na jego wykorzystanie mamy mnóstwo, a jednym z najsłodszych i najszybszych jest Jogurt z płatkami i owocami.
Składniki:
300g gęstego jogurtu naturalnego
1/2 szklanki płatków Corn Flakes- Kakao i Miód (Lubella)
1 spory banan, albo dwa mniejsze
1 szklanka mrożonych malin i jeżyn
Wykonanie:
Przygotowujemy sobie szklanki, pucharki, czy inne (najlepiej przezroczyste) naczynia w których chcemy podać śniadanie. Na dnie każdego z nich wsypujemy płatki, przykrywamy jogurtem, ponownie wsypujemy po porcji płatków i znowu przykrywamy jogurtem. Następnie ostrożnie nakładamy banana rozgniecionego wcześniej za pomocą widelca i na wierzchu układamy mrożone maliny i jeżyny.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Super pojemniki, skąd takie?
OdpowiedzUsuńTo są szklane słoiczki po jogurtach :)
UsuńProsty i pyszny sposób na zdrowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuń