Składniki:
1/3 szklanki perełek z tapioki
400 ml mleka kokosowego (1 puszka)
1 szklanka mleka
Szczypta soli
3 łyżki dżemu Łowicz 100% z owoców Rokitnik
2 dojrzałe banany
3/4 szklanki mrożonych jagód
Wykonanie:
Mleko kokosowe mieszamy ze zwykłym mlekiem. Dosypujemy perełki z tapioki, dodajemy szczyptę soli i zostawiamy na godzinę. Następnie gotujemy na niedużym ogniu przez ok 15-20 minut, do momentu aż kuleczki zrobią się miękkie i przezroczyste. Zdejmujemy garnek z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. Schłodzony pudding wstawiamy do lodówki, a jak już stężeje, to mieszamy go z dżemem. Obrane banany rozgniatamy widelcem. W przygotowanych wcześniej pucharkach lub słoiczkach układamy warstwę puddingu, następnie wsypujemy jagody, przykrywamy je warstwą puddingu, kładziemy warstwę rozgniecionych bananów i przykrywamy je puddingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz