sobota, 23 listopada 2013

Tosty z tuńczykiem i kukurydzą

Listopadowe, chłodne, ciemne poranki nie napawają optymizmem. Za oknem zimno, mokro i tak smutno, że człowiek ma ochotę zostać w łóżku do wiosny. A tu trzeba wstawać i wychodzić z domu, brr… Jedyne co może poprawić humor to pyszne, ciepłe i szybkie śniadanie. Najlepiej sprawdzą się tosty, bo zrobienie ich zajmie dosłownie chwilę. Tosty z tuńczykiem i kukurydzą.




Składniki:
Pełnoziarnisty chleb tostowy
Puszka tuńczyka w sosie własnym
Kukurydza konserwowa
Kilka małych kulek mozzarelli
Pomidorki koktajlowe
Tymbark Sok 100% Pomidor

Wykonanie:
Ciężko jest podać dokładne proporcje składników, bo wszystko zależy od tego jak bardzo „wypełnione” tosty lubimy. Na kromce pełnoziarnistego chleba tostowego kładziemy kawałki odsączonego tuńczyka, dokładamy trochę odsączonej kukurydzy i jedną, przekrojoną na pół kuleczkę mozzarelli. Przykrywamy drugą kromką pieczywa i zapiekamy w tosterze przez kilka minut, do momentu aż chleb ładnie się zarumieni, a wnętrze tostów podgrzeje.

Podajemy jeszcze ciepłe, z umytymi pomidorkami koktajlowymi i koniecznie ze szklanką soku pomidorowego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...