Listopadowe, chłodne, ciemne
poranki nie napawają optymizmem. Za oknem zimno, mokro i tak smutno, że
człowiek ma ochotę zostać w łóżku do wiosny. A tu trzeba wstawać i wychodzić z
domu, brr… Jedyne co może poprawić humor to pyszne, ciepłe i szybkie śniadanie.
Najlepiej sprawdzą się tosty, bo zrobienie ich zajmie dosłownie chwilę. Tosty z
tuńczykiem i kukurydzą.
Składniki:
Pełnoziarnisty chleb tostowy
Puszka tuńczyka w sosie własnym
Kukurydza konserwowa
Kilka małych kulek mozzarelli
Pomidorki koktajlowe
Tymbark Sok 100% Pomidor
Wykonanie:
Ciężko jest podać dokładne
proporcje składników, bo wszystko zależy od tego jak bardzo „wypełnione” tosty
lubimy. Na kromce pełnoziarnistego chleba tostowego kładziemy kawałki
odsączonego tuńczyka, dokładamy trochę odsączonej kukurydzy i jedną,
przekrojoną na pół kuleczkę mozzarelli. Przykrywamy drugą kromką pieczywa i
zapiekamy w tosterze przez kilka minut, do momentu aż chleb ładnie się
zarumieni, a wnętrze tostów podgrzeje.
Podajemy jeszcze ciepłe, z umytymi
pomidorkami koktajlowymi i koniecznie ze szklanką soku pomidorowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz