poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Koktajl z arbuza

Upały zadomowiły się u nas na dobre. Czasem przejdzie jakaś burza, słońce schowa się za chmurami na jakiś czas, ale za chwile i tak robi się gorąco. Co zrobić… Taki mamy klimat…
Trzeba sobie radzić. Trzeba dużo pić, trzeba się chłodzić, a najlepiej połączyć jedno i drugie i wypić coś chłodnego, np. taki Koktajl z arbuza.




Składniki:
Arbuz (na zdjęciu akurat żółty, ale z czerwonego arbuza też wychodzi pysznie)
Kostki lodu (niekoniecznie)
Listki mięty

Wykonanie:
Arbuza schładzamy w lodówce (ja zawsze po kupieniu wkładam do lodówki).
Schłodzonego arbuza myjemy, kroimy na kawałki, usuwamy skórkę i pestki.
Sam miąższ miksujemy blenderem, mieszamy z kilkoma listkami mięty i podajemy.
Najlepiej smakuje schłodzony, dlatego dla uzyskania lepszego efektu, możemy koktajl wymieszać  z pokruszonymi kostkami lodu (lód też świetnie sprawdzi się, jeżeli trafi się nam wyjątkowo słodki arbuz).


Letnie Orzeźwienie 2014Jak ugasić pragnienie?Lato w pełni!Lepiej z eko torbami od Odszukaj.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...