Upały zadomowiły się u nas na
dobre. Czasem przejdzie jakaś burza, słońce schowa się za chmurami na jakiś
czas, ale za chwile i tak robi się gorąco. Co zrobić… Taki mamy klimat…
Trzeba sobie radzić. Trzeba dużo
pić, trzeba się chłodzić, a najlepiej połączyć jedno i drugie i wypić coś
chłodnego, np. taki Koktajl z arbuza.
Składniki:
Arbuz (na zdjęciu akurat żółty,
ale z czerwonego arbuza też wychodzi pysznie)
Kostki lodu (niekoniecznie)
Listki mięty
Wykonanie:
Arbuza schładzamy w lodówce (ja
zawsze po kupieniu wkładam do lodówki).
Schłodzonego arbuza myjemy, kroimy
na kawałki, usuwamy skórkę i pestki.
Sam miąższ miksujemy blenderem,
mieszamy z kilkoma listkami mięty i podajemy.
Najlepiej smakuje schłodzony,
dlatego dla uzyskania lepszego efektu, możemy koktajl wymieszać z pokruszonymi kostkami lodu (lód też
świetnie sprawdzi się, jeżeli trafi się nam wyjątkowo słodki arbuz).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz