Składniki:
4 prostokątne bułki z ziarnami
250g piersi z indyka
350g sosu Pataka's Korma
Czerwona papryka
4 małe kulki mozzarelli
100g roszponki
łyżka oleju
ostra papryka w proszku
Wykonanie:
Indyka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, doprawiając niewielką ilością ostrej papryki. Jak mięso będzie ścięte z każdej strony, dodajemy sos Pataka's Korma, mieszamy i całość dusimy na średnim ogniu przez ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie przygotowujemy resztę składników.
Roszponkę myjemy i osuszamy. Papryką myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę na podłużne paski. Mozzarellę kroimy na plasterki. Bułki przekrajamy na pół.
Spód bułki smarujemy sosem z patelni, układamy kawałki indyka, mozzarellę, paprykę i roszponkę. Górę bułki również smarujemy sosem i przykrywamy nią kanapkę.
Kanapkę umieszczamy w rozgrzanym grillu elektrycznym, zamykamy go, mocno dociskając i grillujemy przez kilka minut.
Kanapki najlepiej smakują na ciepło.
Kanapeczki prezentują się bardzo atrakcyjnie i na pewno sprawdzę czy tak samo smakują, chociaż jestem pewny, że są wyborne.
OdpowiedzUsuń