Składniki:
Naleśniki (polecam ten przepis)
500g pieczarek
2 cebule
Pęczek natki pietruszki
Sól
Pieprz
Olej do smażenia.
Wykonanie:
Cebulę i pieczarki obieramy.
Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Jak
cebula już się zeszkli, dosypujemy drobniutko posiekane pieczarki. Całość
mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na średnim ogniu, mieszając od
czasu do czasu. Smażymy do momentu aż pieczarki odparują. Dodajemy wtedy drobno
posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Usmażone wcześniej naleśniki
smarujemy farszem i zawijamy w rulon. Podsmażamy na patelni z niewielką ilością
oleju i podajemy na gorąco.
Jak ja uwielbiam naleśniki takie z serem.
OdpowiedzUsuńWiesz ja jeszcze dodaję ser żółty starty, normalnie pychotka :)
Pozdrawiam