Kasza jaglana na śniadanie to zawsze dobry pomysł. Jest zdrowa, pyszna, sycąca i daje całą masę pozytywnej energii. Można do niej dodać wiele różnych dodatków, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Mała I preferuje słodką wersję, i taka też najczęściej gości w koperkowej kuchni. Do kaszy jaglanej dodajemy różne owoce, bakalie i soki. Zawsze wychodzi super, a najbardziej smakuje nam Jaglanka z jabłkami.
środa, 22 lutego 2017
sobota, 18 lutego 2017
Gofry dyniowe z kardamonem
W weekend zawsze jest więcej czasu na śniadanie. Można wymyślić coś wyjątkowego, jak np. gofry. Ciepłe, chrupiące i takie słoneczne... Ideale na dzisiejszą pogodę. Gofry dyniowe z kardamonem.
piątek, 17 lutego 2017
Tarta z mascarpone
Mała I lubi pomagać w kuchni, szczególnie gdy powstaje jakiś deser. Miesza, kroi, układa, miksuje, ozdabia i próbuje. Tak też było gdy robiłyśmy mini tarty z mascarpone, bitą śmietaną, czekoladowymi wafelkami i smoczym owocem. Tarta z mascarpone
poniedziałek, 13 lutego 2017
Krem z kukurydzy
Lubię gdy po zimowym, śniegowym szaleństwie czeka na nas w domu pyszna, rozgrzewająca zupa. Taka jak kremowa zupa z kukurydzy - gorąca, smaczna i sycąca. A dzięki dodatkowi popcornu szybko staje się ulubioną zupą dzieci. Krem z kukurydzy poleca się nie tylko na mrozy.
piątek, 10 lutego 2017
Pudding z tapioki
Czasem rano potrzebna jest dodatkowa porcja energii, dobrze jest wtedy zjeść słodkie śniadanie. Pudding z tapioki jest słodki, pyszny i do tego całkiem zdrowy. Można przygotować go wieczorem, a rano tylko wyciągnąć z lodówki. Znakomicie sprawdza się też jako drugie śniadanie zabrane do pracy. Pudding z tapioki jeszcze nie raz zagości w koperkowej kuchni.
Subskrybuj:
Posty (Atom)