Składniki:
Szklanka mąki
¼ szklanki wody
½ łyżeczki soli
Łyżka masła
Wykonanie:
Z przesianej mąki, soli i wody zagniatamy ciasto przez 5 minut. Jest bardzo twarde, takie właśnie powinno być, nie dodajemy więcej wody. Ciasto dzielimy na niewielkie kulki (u mnie wyszło 6 porcji). Każdą z nich rozwałkowujemy na okrągłe placuszki i smażymy na suchej, rozgrzanej patelni po parę chwil z obu stron (powinny ładnie się zarumienić). Ciepłe placuszki smarujemy roztopionym masłem.
U mnie dziś naany - możemy zrobić podmianę:)
OdpowiedzUsuńChlebek naan jest kolejny na mojej liście :)
UsuńZ sosem czosnkowym najlepsze, zapisałam i chyba zrobię:)
OdpowiedzUsuńPolecam, polecam :)
Usuńi na prawde takie proste?
OdpowiedzUsuńna prawdę takie proste :)
UsuńZupełnie jak nasze podpłomyki, uwielbiam i jak mam okazję to piekę na kuchni węglowej :)
OdpowiedzUsuń