poniedziałek, 10 marca 2014

Wielkanocny pasztet zajęczy

Nazwanie tego pasztety zajęczym to drobne nadużycie, bo w składzie nie ma zające, ale przepyszny pasztet jest upieczony w formie w kształcie wielkanocnego zajączka.
Wielkanocny pasztet zajęczy


środa, 5 marca 2014

Jajka zapiekane w toście

Podobno „Środa to mała sobota!” To hasło ma pokazać, że nawet w środku tygodnia, kiedy zazwyczaj mamy mniej czasu niż w weekend, można zjeść ciekawe i zdrowe śniadanie.
Ważne, żeby użyć świeżych, zdrowych składników i połączyć je robiąc pyszne i mało skomplikowane śniadanie. Takie właśnie są Jajka zapiekane w toście, do których idealnie pasuje szklanka soku pomarańczowego.


poniedziałek, 3 marca 2014

Chowder z boczkiem i kukurydzą

Jedna z moich absolutnie ulubionych zup. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam ją na blogu Ewy. Popatrzyłam na składniki- boczek, kukurydza, ziemniaki, cebula, bulion, mleko (!) i pomyślałam, że nie, że co jak co, ale to nie może się udać… Akurat miałam w domu wszystkie składniki, stwierdziłam, że jeszcze żaden przepis Ewy mnie nie zawiódł i postanowiłam zaryzykować. To połączenie smaków okazało się strzałem w dziesiątkę! Zupa jest przepyszna, lubię ją ja, lubi ją Koperkowy Mąż i lubi ją Mała I. Wszystkim smakuje więc od czasu do czasu gości w koperkowej kuchni lekko odmieniony Chowder z boczkiem i kukurydzą.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...